10 коктейла с кампари за следобеден аперитив
Този рубинен червен ликьор събужда вашето небце.
Лятото е идеалното време да прегърнете изкуството на аперитива – ярък, освежаващ небцето коктейл, който да отпиете преди вечеря, за да събудите вкусовите си рецептори за вечерта. А що се отнася до аперитив, има няколко спиртни напитки, синоними на Кампари, най-горчивият, червен италиански аперитив, който е определящата съставка в най-горещото усещане за коктейл това лято – негронито. Разбира се, този класически коктейл не е единственият начин да се насладите на алените неща, така че за да ви помогнем да усетите малко Италия, ние избрахме някои от най-вкусните коктейли с кампари.
Негрони
Съставки
1 унция Кампари
1 унция 1757 Вермут ди Торино Росо
1 унция Булдог Джин
Инструкции
Сипете върху натрошен лед. Разбъркайте 15 секунди. Гарнирайте с портокалова кора или парченце портокал.
Гарибалди
Съставки
1 част Campari
1 част портокалов сок
Инструкции
Смесете двете съставки заедно и залейте върху лед. Гарнирайте с резен портокал.
Boulevardie
Съставки
1 унция Кампари
1 унция 1757 Вермут ди Торино Росо
1 унция Ръсел Резерв 10-годишен бърбън
Портокал
Инструкции
Смесете бърбъна, вермута и кампари в шейкър за коктейл. Напълнете с лед и разклатете енергично, докато външната част на шейкъра не замръзне (около 30 секунди). Прецедете в охладена чаша върху голям леден куб.
Украсете с портокал.
Негрони Сабалято
Съставки
1 част кампари
1 част 1757 Вермут ди Торино Росо
Просеко
Инструкции
Смесете всички съставки в чаша с лед и гарнирайте с резен портокал.
Жулиета на духовете
Съставки
2 унции писко
1 унция лайм
75 унции сироп от пешън фрут
5 унции кампари
Щипка малдонска сол
Инструкции
Смесете всички съставки в шейкър с лед. Разклатете и прецедете двойно. Втрийте листа от мента върху ръба на чашата. Гарнирайте с розмарин и ядливи цветя.
Yes Way Spritz
Съставки
1 унция кампари
3 капки портокалова горчивка
Sparkling Yes Way Rosé
Маслини за украса
Портокалова кора за украса
Инструкции
Напълнете чаша с лед. Добавете кампари и напълнете с пенливо розе. Най-отгоре сложете няколко портокалови корички и маслини.
Негрони Кингстън
Съставки
1 унция кампари
1 унция ямайски ром
1 унция Carpano Antica сладък вермут
Инструкции
Комбинирайте всички съставки в чаша за смесване. Прецедете в чаша със свеж лед. Гарнирайте с портокал.
Битър бърд
Съставки
75 унции кампари
75 унции долян руж
5 унции ананосв ром
5 унции ром Cruzan Blackstr
Комбинирайте съставките и разбъркайте.
Пиг Ноус Негрони
Съставки
1 унция скоч Pig nose
1 унция сладък вермут
1 унция кампари
1 унция бира Stone Smoked Porter
Разъбркайте скоча, вермута и кампарите, добавете бирата. Гарнирайте с портокалова кора.
Blood Orange, Campari & Rosemary Elixir
Съставки
2 унции сок от червен портокал
2 унции кампари
5 унции сироп от розмарин и захар демерара
Пенливо вино
Смесете кампарито, сокът от червен портокал и сироп. Загрейте, като кипнете за 5 минути, като непрекъснато бъркате. Охладете. Когато сте готови за сервиране, изсипете в чаши за шампанско и долейте с пенливо вино.
*За сиропа от розмарин Демерара: Изсипете 5 галона вода и 1 галон захар демерара в тенджера. Загрейте съставките, докато се разтворят. Бъркайте, докато течността стане напълно бистра. Добавете 5 стръка розмарин. Оставете да престои, докато изстине. Извадете стръковете розмарин от сиропа. Можете да съхранявате до 3 седмици.